Voor kinderopvang in Utrecht Centrum:


Stichting Kinderdagverblijf de Poppenzolder

Janskerkhof 19 D
3512 BM Utrecht
(030) 23 33 179

Kinderopvang in Utrecht Centrum (Binnenstad): Kinderdagverblijf De Poppenzolder - foto kinderen

Veiligheid Kinderdagverblijf

Brandveiligheid kinderopvang

Wij hebben de Poppenzolder zo veilig mogelijk gemaakt. Dit houdt in dat we veel aandacht besteden aan de brandveiligheid.
We maken bijvoorbeeld gebruik van inductieplaten i.p.v. een gasfornuis en we hebben een Brandmeldinstallatie die direct doormeldt aan de brandweer.

BHV-diploma

Alle medewerkers van de Poppenzolder zijn in het bezit van een BHV-diploma, en gaan elk jaar op herhalingscursus.

Risico-inventarisatie veiligheid

Elk jaar stellen we een risico-inventarisatie veiligheid op. We kijken dan naar alle risico’s die kinderen lopen en proberen door het nemen van maatregelen het risico op een onveilige situatie zo klein mogelijk te maken.
We hebben bijvoorbeeld bij alle trappen en naar alle ruimtes hekjes geplaatst, we hebben strippen bevestigd aan de scharnierkant van de deuren zodat er geen vingertjes tussen kunnen komen, op alle stopcontacten zitten stopcontactbeveiligers en baby’s slapen in een slaapzak, etc.

Spelen en opruimen

Wij ruimen regelmatig het speelgoed dat op de grond ligt samen met de kinderen op. Wij vinden het echter ook belangrijk dat kinderen vrij kunnen spelen en dus rommel mogen maken. Het risico van uitglijden is een risico dat wij daarom soms nemen.

Wij proberen de speelplaats zo veilig mogelijk te maken, maar de speelplaats moet ook een ruimte zijn waar kinderen zich fijn kunnen uitleven, rennen, klimmen en ravotten.