Voor kinderopvang in Utrecht Centrum:


Stichting Kinderdagverblijf de Poppenzolder

Janskerkhof 19 D
3512 BM Utrecht
(030) 23 33 179

Kinderopvang in Utrecht Centrum (Binnenstad): Kinderdagverblijf De Poppenzolder - foto kinderen

Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf

Regels en rituelen

Duidelijkheid en herhaling zorgen voor een gevoel van veiligheid. Daarom verloopt een dag op de Poppenzolder altijd volgens een min of meer vast patroon.
Ook kennen we een aantal duidelijke groepsregels, voor de ouders bijvoorbeeld op tijd brengen en halen om het dagprogramma niet te storen.

We hebben een vaste dagindeling met op gezette tijden eten, verschonen en het doen van activiteiten. Wij doen dit om de kinderen structuur en rust te geven. Sommige onderdelen worden iedere dag door een ritueel ingeleid. Als we bijvoorbeeld om tien uur fruit eten, gaan we altijd gezellig aan tafel zitten. We zingen liedjes en er wordt een boekje voorgelezen. Tijdens en na het eten kletsen we wat. Dit steeds terugkerende ritueel is voor de kinderen een moment van rust.

Ook verjaardagen worden steeds op een vergelijkbare manier gevierd: het ophangen van de slingers, de feestmuts, de bijbehorende liedjes, op de tafel mogen staan en het uitdelen. De in het jaar voorkomende feesten kennen een eigen traditionele invulling.

Wij hebben liever niet dat kinderen koek of snoep mee krijgen naar het dagverblijf. Zo nu en dan zorgen wij voor iets lekkers, zoals rozijntjes, soepstengels of ijsjes. Wanneer een kind jarig is hebben we ook liever geen snoep als traktatie. Wij geven de kinderen biologische melk, karnemelk en yoghurt.