Voor kinderopvang in Utrecht Centrum:


Stichting Kinderdagverblijf de Poppenzolder

Janskerkhof 19 D
3512 BM Utrecht
(030) 23 33 179

Kinderopvang in Utrecht Centrum (Binnenstad): Kinderdagverblijf De Poppenzolder - foto

Informatie over kinderdagverblijf De Poppenzolder

Leidsters van het kinderdagverblijf

Leidsters van De Poppenzolder Utrecht van links naar rechts:

Franka - Aspacia - Kieke - Evelyn - Floor
Lees hun verhaal door op de naam te klikken.

Leidsters van Kinderdagverblijf De Poppenzolder Utrecht

Franka

Ik ben Franka Guiking. In juni 2003 ben ik begonnen met werken op de Poppenzolder. Ondertussen is dat alweer 13 jaar geleden. WŠt vliegt de tijd!

Ik heb de sportopleiding, het CIOS (te Arnhem), gedaan en de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH te Utrecht) van 1994 tot en met 2001. Tijdens deze jaren heb ik hele verschillende stages in sport en spel gedaan en ervaring opgedaan in het werken met het jonge en oudere kind en pubers (en hun ouders), mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking en dementerende bejaarden.

In 2002 en 2003 heb ik gereisd door Azie, Australie en Nieuw Zeeland. Ik vond het fantastisch en genoot van de vrijheid en ervaringen die reizen met zich meebrengt. Tijdens mijn tijd in AustraliŽ, waar ik 8 maanden heb gezeten, heb ik op diverse kinderdagverblijven gewerkt (mijn reis was heel goed voor mijn Engels ). Ik vond het werk met kinderen erg leuk en ervoer het na een pittige stage tijdens mijn studie SPH (pubers met diabetes) als ontspannen. Dus toen ik terugkwam in Nederland had ik bedacht dat ik eerst maar eens een baan in de kinderopvang zou zoeken. De jeugdsector zou ik altijd nog in kunnen gaan als dat me niet zou bevallen, wat meer in de lijn van SPH ligt. Maar al gauw wilde ik niet meer weg, want binnen afzienbare tijd voelde ik me erg thuis en op mijn plek tussen mijn collegaís, de kinderen en ouders op de Poppenzolder. Ik merkte dat ik hier veel leer. Ook krijg ik veel ruimte mijn kennis, creativiteit, ideeŽn en vaardigheden te delen, wat maakt dat het werk leuk blijft. Mijn collegaís schromen niet om mij hier en daar bij te schaven waar nodig. Dat is prettig. Elke dag dat ik naar de Poppenzolder fiets, ga ik met plezier.

Ik ben nu 38. Samen met Mark heb ik een dochter, Isa, van 7. Met Mark, Isa en zijn 2 zoons van 18 en 13 woon ik in Nieuwegein. De jongens zijn regelmatig bij ons (co-ouderschap). Sport en bewegen is voor mij nog steeds belangrijk. In mijn vrije tijd volleybal ik, wat ik al jaren doe. Een uitlaatklep. Helaas heb ik wel veel te kampen met blessures de laatste jaren, dus ik ga binnenkort een overstap maken naar waarschijnlijk wielrennen, mountainbiken en schaatsen.