Voor kinderopvang in Utrecht Centrum:


Stichting Kinderdagverblijf de Poppenzolder

Janskerkhof 19 D
3512 BM Utrecht
(030) 23 33 179

Kinderopvang in Utrecht Centrum (Binnenstad): Kinderdagverblijf De Poppenzolder - foto kinderen

Informatie - Algemeen

Historie Kinderdagverblijf De Poppenzolder

De Poppenzolder is in 1984 ontstaan uit een initiatief van de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar (thans onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). De Poppenzolder is begonnen als ouderparticipatieproject en dat is nu nog duidelijk merkbaar in de grote betrokkenheid van ouders. Spoedig na de start is het een zelfstandig, niet-commercieel dagverblijf geworden. Het is een stichting met een bestuur dat voornamelijk uit ouders bestaat.

De leidsters

De leidsters vormen een klein hecht team, dat zorg draagt voor een veilige, vertrouwde en gezellige sfeer. Door het relatief kleine aantal ouders is een goed contact met de leiding mogelijk. Omdat ouders een deel van de opvoeding en verzorging met de leidsters delen is een goede uitwisseling tussen ouders en leidsters erg belangrijk.

Bereikbaarheid

De Poppenzolder is gevestigd aan het Janskerkhof in de oude binnenstad van Utrecht. De Poppenzolder is het best bereikbaar te voet of per fiets.

Vanaf het station is het circa 10 minuten lopen en vrijwel al het busverkeer dat door de stad komt gaat over het Janskerkhof. De Poppenzolder is ook met de auto bereikbaar, deze kan op de grote parkeerplaats voor de deur tegen betaling worden geparkeerd.

Openingstijden

De Poppenzolder is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Om de dag prettig en rustig te laten verlopen, vragen we dat de kinderen gebracht worden voor 9.30 uur en opgehaald worden na 16.30 uur. Hiervan kan incidenteel, na overleg met de leiding, worden afgeweken.

Ouders dienen voor 17.50 uur aanwezig te zijn zodat er nog tijd is om te vertellen hoe het met het kind die dag gegaan is.

De Poppenzolder is op de algemeen erkende feestdagen gesloten. Tussen kerst en nieuwjaarsdag is de Poppenzolder dicht. In de zomer is de Poppenzolder twee weken gesloten. Dit is meestal de laatste week van juli en de eerste week van augustus.