Voor kinderopvang in Utrecht Centrum:


Stichting Kinderdagverblijf de Poppenzolder

Janskerkhof 19 D
3512 BM Utrecht
(030) 23 33 179

Kinderopvang in Utrecht Centrum (Binnenstad): Kinderdagverblijf De Poppenzolder - foto kunst

Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf

Activiteiten bij Kinderdagverblijf De Poppenzolder

Iedere ochtend wordt altijd een activiteit georganiseerd. Knutselen (knippen, prikken, plakken, verven, tekenen, etc.) gymmen, spelletjes spelen, koken, buiten spelen, kleien of bijvoorbeeld dramatische vorming.
Dit laatste gebeurt soms ook onder leiding van een professionele docent drama.

Kruipers krijgen een extra broek of regenbroek aan om mee naar buiten te kunnen. De natuur komt ook vaak terug in onze (knutsel)activiteiten, om zo de kinderen bewust te maken van bijvoorbeeld de verschillende seizoenen.
We praten met de kinderen over het weer en wat er in het seizoen waar we in zitten allemaal verandert in de natuur.

We hebben moestuintjes gemaakt waarin we bijvoorbeeld aardbeien, tomaten, pompoenen en courgettes kweken. We zorgen samen met de kinderen voor de planten. De kinderen helpen met planten, water geven, onkruid weghalen en oogsten.

De buitenspeelplaats proberen we steeds uitdagend te houden voor de kinderen. We hebben afgelopen zomer een nieuw speeltoestel gekregen en nieuw kunstgras. We hebben een wilgenboogje gemaakt en een ton geplaatst waar ze doorheen kunnen kruipen. We hebben een ton met een pomp waar de kinderen in de zomer water kunnen pompen.

Uitstapjes in Utrecht

We maken ook af en toe uitstapjes. Wij gaan af en toe naar de bibliotheek, naar de speeltuin of een stukje wandelen met de bolderkar. Hiervoor geldt dat ouders, bij plaatsing, schriftelijk hun toestemming moeten geven. Wij vinden buiten spelen erg belangrijk. Wij gaan elke dag 1 of 2 keer naar buiten. Zelfs als het regent gaan we even met parapluutjes, regenpakjes en laarzen aan, naar buiten.